Storstreik avverget i dag tidlig

Først klokka 08 ble partene enige. - Ekstremt vanskelig mekling, sier riksmeklingsmann Reidar Webster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO, YS og UHO har godtatt riksmeklingsmannens skisse til løsning i statsoppgjøret.

Riksmeklingsmann Reidar Webster la fram skissen tidlig torsdag morgen, om lag sju timer etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt.

- Det har vært en ekstremt vanskelig og ugrei mekling, sier Webster.

Drøyt 5.000 statsansatte sto klare til å legge ned arbeidet torsdag dersom meklingen mellom staten på den ene siden og LO Stat, YS Stat, UHO og Akademikerne ikke førte fram.

Trodde på skisse

Ved 3-tiden om natten mente UHOs forhandlingsleder Arne Johannessen og leder i YS Stat Tore Kvalheim begge at en skisse ikke var langt unna. Maks to timer, mente begge å vite.

Forhandlingslederne var da i tur og orden innom riksmeklingsmannen for å klargjøre smertegrenser og trekke opp linjene for endelige standpunkter.

To timer senere var forklaringen på utsettelsen at en kopimaskin hadde kjørt seg fast. Ytterligere en time senere ventet forhandlingsdelegasjonene fortsatt i departementets ganger og korridorer.

Webster hadde en formidabel utfordring i sitt siste statsoppgjør før han går av som riksmeklingsmann og over i pensjonistenes rekker - han skulle samle fire fagforbunds til dels svært sprikende interesser. Dessuten sy sammen en skisse som også den femte parten, staten, kunne si ja til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.