Storstreik i Hellas

Tusenvis av offentlig ansatte streiker mot de nye planene i Hellas.

FINANSKRISE: I Athen streiker den største fagorgnisasjonen i Hellas over store kutt i den offentlige sektoren. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FINANSKRISE: I Athen streiker den største fagorgnisasjonen i Hellas over store kutt i den offentlige sektoren. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av offentlig ansatte i Hellas streiker mot nedskjæringer i landets offentlig sektor. Streiken er en reaksjon mot myndighetenes planer om å kutte antallet offentlige ansettelser for å tilfredsstille krav om lån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

De greske myndighetene planlegger å kutte 12 500 offentlige arbeidsplasser innen året er omme. Det kan innebære en rekke oppsigelser i samsvar med kravene fra kreditorene. Nå har 4000 tatt til gatene for å demonstrere, blant dem lokale politifolk som frykter at jobbene deres kan forsvinne.

Det var den største fagforeningen i Hellas som gikk til streik. Streiken er planlagt å vare til dagen er omme, mens det kommunale politiet vil fortsette streiken til tirsdag, melder TASS.

- Vi er ikke tall, vi er arbeidere, heter det i en av parolene.

Europas finansministre samles mandag for å avgjøre om Hellas har tilfredsstilt kravene fra den tidligere krisepakken, og om man kan gå videre med planer om lån for å redde økonomien, skriver NTB.