<strong>LITT AV ET LIV:</strong> Jordan Belfort smiler i forkant av premieren på «The Wolf of Wall Street» 17. desember i fjor. Filmen er basert på hans egne memoarer. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
LITT AV ET LIV: Jordan Belfort smiler i forkant av premieren på «The Wolf of Wall Street» 17. desember i fjor. Filmen er basert på hans egne memoarer. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

Storsvindleren avholdt dvergkastekonkurranse for sine ansatte og betalte lønn i prostituerte, sprit og dop

Den virkelige «wolf of wall street».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksjemegleren Jordan Belfort svindlet til seg en enorm rikdom på 90-tallet og levde et utsvevende liv som rikmann.

I disse dager ruller hans selvbiografi over kinoleretter verden rundt. Belfort blir portrettert av Leonardo DiCaprio i storfilmen «The Wolf of Wall Street», som har kinopremiere i Norge 31. januar.

Time Magazine har gjort en sjekket filmen opp mot Belforts egne memoarer, som forteller om et svært utsvevende liv.

Svindler På slutten av 90-tallet falt Belforts imperium, og mannen ble dømt til 22 måneders fengsel for utstrakt svindel og hvitvasking av penger.

Belfort hadde bygget opp aksjemeglerselskapet Stratton Oakmont, og tjente store penger på å svindle investorer.

Det som skal ha felt Belfort, var en såkalt «pump and dump»-svindel, der han manipulerete investorer ved å fabrikere positivitet rundt investeringsprosjekter.

Investorene skal ha tapt 200 millioner dollar - rundt 1,2 millarder kroner - på svindelen, og Belfort ble dømt til å tilbakebetale 110 millioner dollar.

Da Belfort havnet i fengsel, ble han oppfordret av en fengselskamerat om å skrive ned livshistorien sin, og det er Belforts egne memoarer som danner grunnlaget for spillefilmen.
 
Ikke verdsatt av alle Det var ikke bare Belfort selv som nøt godt av den enorme rikdommen han tilnærmet seg.

I meglerselskapet hans ble de beste selgerne lønnet med prostituerte, sprit og dop. Klarte du ikke å selge, fikk du sparken, skriver Daily Mirror.

Hans ansatte skal ha blitt oppfordret til å ha sex i en glassheis med fullt innsyn fra selskapets kontorlandskap.

På kontoret gikk det ofte nakne korps rundt i gangene, og forventningene til kvinnene som jobbet for Belfort var at de gikk toppløse og hadde sex med de mannlige ansatte på firmafester.

- Det var ikke alle som verdsatte prostituerte i kjelleren, dopselgere på parkeringsplassen, eksotiske dyr på styrerommet og dvergkastekonkurranser på fredager, skal Belfort ha skrevet, ifølge New York Magazine.

- Den største hedonisten jeg har møtt Hovedrolleinnehaveren i filmen om Belfort, Leonardo DiCaprio, er heller ikke ukjent for å ta seg en fest. Likevel skal han ha blitt sjokkert over Belforts umettelig apetitt på dop, damer og penger.

DiCaprio sammenligne Belfort men den grusomme romerske keiseren Caligula, og kalte han for den største hedonisten han noen gang har møtt.

- Han holdt ingenting tilbake, og ville ikke unnskylde seg hans appetitt for rikdom og et absurd forbruk, skal DiCaprio ha sagt.

Ubegrenset med kokain Belfort skal i store deler av sin karriere som aksjemegler vært avhengig av det sentralstimulerende stoffet quaalude, som skal gi økt sexlyst.

Han skal blant annet ha fløyet 100 prostituerte og 100 av hans egne ansatte til Las Vegas for en enorm orgie, ifølge Daily Mirror.

En av Belforts tidligere stjernemeglere, Josh Shapiro, forteller om noen av insentivene som skal ha blitt gitt for å motivere til inntjening.

Han skal blant annet ha fått ubegrenset tilgang til kokain og tjenester fra prostituerte for å lande avtaler. Times skriver også at selskapet brukte firmakort til å betale prostituerte, og i etterkant skrev av utgiftene på skatten.

Sank Chanels yacht og krasjet helikopter Da han forsøkte å hvitvaske penger, gikk han via sin svigerfamilie.

Belfort skal også ha krasjet et helikopter i sin egen hage da han var høy. Han sank også en yacht i Italia. Yachten tilhørte tidligere motedronninga Coco Chanel.

I dag lever Belfort som en fri mann, og har tjent gode penger på salget av bøker og filmrettigheter. I tillegg holder han innbringende motivasjonsforedrag.

<strong>SPILLER BELFORT:</strong> Leonardo DiCaprio er selv ikke fremmed for å ta seg en fest, men er likevel sjokkert over sin egen karakter i filmen. Bildet er fra settet til «The Wolf of Wall Street». Foto: AP Photo/Paramount Pictures, Mary Cybulski
SPILLER BELFORT: Leonardo DiCaprio er selv ikke fremmed for å ta seg en fest, men er likevel sjokkert over sin egen karakter i filmen. Bildet er fra settet til «The Wolf of Wall Street». Foto: AP Photo/Paramount Pictures, Mary Cybulski Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer