Stort dopbeslag i Moss

To menn arrestert for smugling av anabole steroider verdt flere hundre tusen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tollvesenet har i samarbeid med politiet i Moss, gjort et av tidenes beslag av anabole steroider i Norge. Pakken med cirka 1,3 kilo pulver tilsvarer et beslag opp mot 250.000 tabletter, skriver Moss Avis.

- Jeg har ikke funnet rettspraksis i Norge for så store mengder, selv om jeg vet at det i et politidistrikt jobber med en sak som kan være enda større, sier politiadvokat Jon Granrud til avisa.

Tatt i leiligheten

To menn fra Moss ble arrestert torsdag ettermiddag i en politiaksjon i en leilighet i byen. De er begge siktet for innførsel av partiet med dop som kom med pakkepost til Gardermoen med fly fra Kina.

Pulveret i pakken skal ha blitt fjernet på Gardermoen, byttet ut med et annet innhold og så sendt videre til adressaten i Moss, som «kontrollert leveranse». Pakken ble levert hjemme hos en av de siktede, som kvitterte for pakken.

Kort tid etter ble han pågrepet av politiet, som så ventet i leiligheten. To timer seinere kom den andre siktede til leiligheten og også han ble arrestert.

Verdt mer enn 200.000

Advokat Granrud utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Dette er så store mengder, at det åpenbart ikke utelukkende er snakk om dop for eget bruk. Det er overveiende sannsynlig at kunder ventet på å motta pulver fra pakken, sier Granrud.

Han anslår verdien på beslaget til å være mellom 200.000 og 250.000 kroner.

Begge mennene avviser straffskyld og henviser til at de aldri har bestilt anabole steroider fra Kina. Pakken skal være sendt til en av mennenes adresse, men i den andre siktedes navn.