Stort etterskjelv i Katmandu, et døgn etter jordskjelvet som har tatt tusenvis av liv

Målt til 6,7.

ENORME SKADER:  Skadene er enorme etter jordskjelvet i Nepal. I dag, mens redningsarbeidet foregår for fullt, kom det et stort etterskjelv i Katmandu. Foto: NTB Scanpix
ENORME SKADER: Skadene er enorme etter jordskjelvet i Nepal. I dag, mens redningsarbeidet foregår for fullt, kom det et stort etterskjelv i Katmandu. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens tusenvis graver med bare hendene etter overlevende i ruinene etter det verste jordskjelvet i Katmandu på 80 år, har det gått et stort etterskjelv søndag morgen, norsk tid.

Skredet har ikke gjort ytterligere skade i byen, men det skal ha utløst tre ny skred i Mount Everest, skriver blant andre NRK.

Der har allerde 17 klatrere mistet livet. 2023 mennesker er bekreftet omkomne i Nepal, India og Kina etter jordskjelvet som slo til i går formiddag, nepalsk tid.

- Det gikk et skjelv nå nettopp. Det rista kraftig, bekrefter rektor ved Seljord folkehøgskule, Arve Husby, til Dagbladet.

Dagbladet snakket med rektoren, som har 80 Telemark-elever i Nepals hovedstad, i går etter at skjelvet gikk.

I 10-tida forteller han at de alle fortsatt er i god behold, og at de oppholder seg ute, under åpen himmel.

- Vi er alle samlet utendørs, mange av oss var ute og noen av oss var inne på hotellet da etterskjelvet kom. Det går bra med oss, sier rektoren før linja blir brutt.

Er du også i området? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring (00 47) 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.