Stort flertall: Ja, vi betaler altfor mye i bompenger

To av tre som betaler bompenger mener de betaler altfor mye i bompenger. Bård Hoksrud (Frp) savner den tida da han måtte kaste på mynter i bomstasjonene.

NOK ER NOK: To av tre som berøres av bompenger mener de betaler altfor mye. I år er prognosen at bilistene betaler 13 milliarder, det er en økning på over 60 prosent siden Frp gikk inn i regjering i 2013. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
NOK ER NOK: To av tre som berøres av bompenger mener de betaler altfor mye. I år er prognosen at bilistene betaler 13 milliarder, det er en økning på over 60 prosent siden Frp gikk inn i regjering i 2013. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet svarer 43 prosent av de spurte at de personlig belastes for hardt med bompenger.

25 prosent svarer at bompengene er «helt OK», mens for 26 prosent er det ikke en aktuell problemstilling. Bare 6 prosent har ikke gjort seg opp en mening.

For dem bompenger er en aktuell problemstilling, mener altså 62 prosent - om lag to av tre - at de personlig belastes for hardt med bompenger.

Bård Hoksrud (Frp) var statssekretær i samferdselsdepartementet fra 2013 til 2015 og svarer på vegne av en ferierende samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

- Hater bompenger

Hoksrud blir glad når han leser undersøkelsen.

- Det er gledelig å se at en stor andel av befolkningen nå synes at grensen er nådd. Selv om vi aldri burde ha kommet dit i første omgang. Dette kan forhåpentligvis også få politikere fra de andre partiene til å innse at noe må gjøres og støtte i Frp i å redusere bompengebelastningen. Så langt har vi stått veldig alene om dette, sier Hoksrud til Dagbladet.

Frp-politikeren savner tida da han kunne få utløp for litt frustrasjon da han betalte de sure bompengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer