Stort flertall mot oljeboring i nord

54 prosent av lokalbefolkningen er imot.

IMOT BORING: Gaute Wahl, leder i folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vestrålen får i dag gode nyheter. Ny undersøkelse viser at 54 prosent i Lofoten er imot oljeboring i nord. Foto: Hans Arne Vedlog.
IMOT BORING: Gaute Wahl, leder i folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vestrålen får i dag gode nyheter. Ny undersøkelse viser at 54 prosent i Lofoten er imot oljeboring i nord. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I dag har LoVe Petro, organisasjonen for oljeboring i nord, stort folkemøte i Svolvær. Men når StatoilHydro-sjef, Helge Lund, kommer til Lofoten, blir han og Frp-leder Siv Jensen møtt med et klart nei til oljeboring i Lofoten.

En fersk undersøkelse Opinion har gjort for Lofotposten viser at hele 54 prosent er imot å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring. - Dette er en kjempegod nyhet for oss. Jeg tar det som et tegn på at vi har nådd fram med våre argumenter, sier leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen, Gaute Wahl.

Få er forI undersøkelsen er 301 kvinner og 299 menn i aldersgruppen 15 - 99 år i Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes spurt og blitt bedt om å svare på følgende spørsmål:«Er du for eller i mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen eller har du ikke gjort deg opp noen mening om dette?»

54 prosent svarer altså nei på dette spørsmålet, mens bare 22 prosent svarer ja.

- Jeg tror stadig flere ser at vi er nødt til å gjøre et valg mellom fossil oljeindustri og den fornybare fiskerinæringen. Og folk vet hvor framtida ligger. Det er ikke i oljeindustri. Denne undersøkelsen viser at oljelobbyen både nasjonalt og lokalt må slutte å lyve om at det bare er søringer som er mot olje, sier Natur og Ungdoms leder Ingeborg Gjærum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.