Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stort gassfunn ved Sleipner Vest

Funnet er foreløpig beregnet til mellom seks og ti millioner kubikkmeter oljeekvivalenter

STORT GASSFUNN: Statoil har konstatert gass-kondensat i en brønn vel 1,5 kilometer vest for Sleipner Vestfeltet. Foto: Statoil
STORT GASSFUNN: Statoil har konstatert gass-kondensat i en brønn vel 1,5 kilometer vest for Sleipner Vestfeltet. Foto: Statoil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Statoil har konstatert gass-kondensat i en brønn vel 1,5 kilometer vest for Sleipner Vestfeltet, opplyser Oljedirektoratet.

Størrelsen på funnet er foreløpig beregnet til mellom seks og ti millioner kubikkmeter oljeekvivalenter, opplyser Oljedirektoratet. Den anslåtte mengde tilsvarer mellom 37 og 63 millioner utvinnbare fat oljeekvivalenter.

- Funnet styrker våre muligheter til å gjøre flere funn i nærområdet til Sleipner Vestfeltet, sier Tom Dreyer, Statoils letesjef for feltnær leting Nordsjøen.

Brønnen har den offisielle betegnelsen 15/9-B-1, og ligger om lag 1,5 kilometer vest for Sleipner Vestfeltet og 4 kilometer fra Sleipner B-plattformen i midtre del av Nordsjøen. Den blir nå klargjort for utvinning.

Boreinnretningen West Epsilon er koblet til Sleipner B-plattformen, og skal nå bore en ny utvinningsbrønn i 15/9-B-2 på samme felt.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media