Stort jordras har stengt fylkesvei i Namsos

100 meter av veien skal ha sunket 50 centimeter.

JORDRAS: Fylkesvei 17 mellom Namsos og Steinkjer er stengt etter at store jordmasser veltet over veien i natt. Representanter fra Mesta og geologer fra Vegtrafikksentralen er på stedet. Foto: Morten Hågensen.
JORDRAS: Fylkesvei 17 mellom Namsos og Steinkjer er stengt etter at store jordmasser veltet over veien i natt. Representanter fra Mesta og geologer fra Vegtrafikksentralen er på stedet. Foto: Morten Hågensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Store jordmasser skylte vekk veifyllingen under fylkesvei 17 ved Jakobvika sør for Bangsund i Namsos natt til tirsdag. 100 meter av veien har sunket, og det fortsetter å gå ras i området.

— Veifyllingen har rast i sjøen og raset har skapt en undergraving av veien. Det raser fortsatt både over og under vann, så det er vanskelig å se omfanget, sier operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB tidligere i dag.

Rasene ved Jakobvika på fylkesveien mellom Namsos og Steinkjer begynte å gå tidlig natt til tirsdag. Ifølge Evensen har hele fylkesveiens bredde i en lengde på opp mot 100 meter sunket.

— Jeg tipper det er i underkant av 100 meter av veibanen som er berørt. Veibanen har sunket rundt en halvmeter på grunn av undergravingen, sier Evensen.

Ingen biler tatt av raset Ifølge Trønder-Avisa er det fortsatt bevegelser i jordmassene langs fylkesveien. Det skal også fortsatt gå små ras.

I samarbeid med Mesta sperret politiet veien både sør og nord for rasområdet. Geologer fra Statens veivesen undersøker nå rasområdet.

— Det er ingen fare for boliger, og vi er trygge på at ingen biler er tatt av raset, sier Evensen.

Veistrekningen er for tiden et veiarbeidsområde, men årsaken til raset er ikke kjent.

— Det har foregått veiarbeid i området, men vi har ingen formening om årsaken til raset. Ekspertene fra veivesenet venter nå på at det skal bli lyst så de får bedre oversikt over situasjonen, sier operasjonslederen.

Stengt på ubestemt tid Fylkesvei 17 kalles Kystriksveien, og går mellom Bodø og Steinkjer. Statens vegvesen foreslår på sine nettsider omkjøring via Grong.

Det er ikke klart når veien vil åpne igjen, og den er nå stengt på ubestemt tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer