Stort karrieresug i arbeidsmarkedet

I alt 40 prosent av den voksne befolkningen i Norge ønsker etter- og videreutdanning for å oppnå større utfordringer eller nye oppgaver i forbindelse med jobben. Hver femte arbeidstaker planlegger å bytte jobb i år, viser en undersøkelse fra Norsk Gallup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er gjennomført i forbindelse med Karrieredagene, en messe som arrangeres i Oslo fra 4. til 7. februar.

Den viser at det ikke er noen forskjell på menn og kvinner når det gjelder behov og interesse for etter- og videreutdanning. Det er derimot en tendens til at ønsket om mer utdanning er størst hos dem som allerede har høy utdanning og høy inntekt.

Stort behov

Arbeidstakerne er ikke bare motivert for mer utdanning for å få større utfordringer. Hele 36 prosent av de spurte sier at de i meget eller ganske stor grad har behov for kurs og etterutdanning i sin jobbsituasjon i dag.

Ifølge undersøkelsen planlegger hver femte arbeidstaker å skifte jobb i løpet av året, særlig gjelder dette folk med høy utdanning og inntekt. De mest stabile arbeidstakerne finnes ikke uventet i gruppen over 44 år.

100 utstillere

Kompetanseutvikling og rekruttering er hovedtemaer for Karrieredagene som åpner på Sjølystsenteret i Oslo i morgen. Messen skal være en møteplass for dem som etterspør og dem som tilbyr arbeidskraft, kurs og utdanningstilbud.

Mer enn 100 utstillere er klare til å møte alle som er interessert i kompetanseutvikling blant sine medarbeidere, og alle som ønsker å lære mer, søke eller bytte jobb eller starte for seg selv. Parallelt med messen avvikles det et omfattende konferanse- og seminarprogram.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer