Stort kutt i regjeringens regnskogsatsing

Regjeringen foreslår å kutte bevilgningene til bevaring av regnskog i tropiske land med over 10 prosent neste år.

BESKYTTE REGNSKOGEN:  Regnskogfondet samlet inn 183 millioner kroner under årets TV-aksjon. Det er det laveste resultatet for aksjonen siden 2005. Foto: NTB Scanpix
BESKYTTE REGNSKOGEN: Regnskogfondet samlet inn 183 millioner kroner under årets TV-aksjon. Det er det laveste resultatet for aksjonen siden 2005. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et uttrykk for veldig kortsiktig tenkning rett før klimatoppmøtet i Paris, mener Regnskogfondets leder Lars Løvold.

 Bevilgningene reduseres med 378,3 mill. kroner til 2.523,6 millioner kroner, ifølge regjeringens tillegg til statsbudsjettet som ble presentert fredag. Regjeringen vil heller prioritere å betale for bekreftede utslippsreduksjoner fra skogtiltak i land som Norge samarbeider med. Finansiering via sivilsamfunn, forskning og kunnskapsutvikling som ledd i satsingen vil imidlertid bli redusert.

- Dette er et alvorlig kutt i regjeringens egen regnskogsatsing, sier Løvold til NTB.

Han mener regjeringen nå sender signaler om at den ikke ønsker å stå ved en satsing som Norge har framhevet internasjonalt «utallige ganger». Også Naturvernforbundet er kritisk til endringen i statsbudsjettet.

- Vi skjønner ikke hvordan regjeringen den ene dagen kan love økte bevilgninger til regnskogen, for så å redusere støtten kraftig den neste dagen. Dette sender et svært dårlig signal til resten av verden før klimatoppmøtet i Paris i desember, sier organisasjonens leder Lars Haltbrekken.

(NTB)

Les også:

Slik vil Siv og Erna stramme inn på asylutgiftene
.

Vil bruke 4,2 milliarder fra bistandsbudsjettet og må kutte i skattelettelsene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram