Stort narkonettverk i Oslo avslørt etter at tysk mann (59) ble tatt på grensa med 12 kilo kokain skjult i spesialombygd bil

- Vi har avdekket et miljø av personer med albansk bakgrunn som vi mener har drevet stort med narkotika i Oslo.

KOKAIN: I den ombygde midtkanalen fant politiet flere pakker som dette, som viste seg å inneholde kokain. Kanalen er kledd i bly. Foto: Politiet
KOKAIN: I den ombygde midtkanalen fant politiet flere pakker som dette, som viste seg å inneholde kokain. Kanalen er kledd i bly. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 14. april i fjor ble en 59 år gammel tysk mann stoppet i en tollkontroll på Svinesund. Da tollerne begynte å undersøke bilen, oppdaget de at den var bygget om, og at det skjulte seg det som seinere viste seg å være 12 kilo kokain i bilen.

Det ble starten på Oslo-politiets opprulling av det de nå mener er et albansk miljø som har omsatt store mengder narkotika i Oslo.

- Stoffet lå skjult i midtkanalen på bilen, og var tilgjengelig fra bilens kupé via en mekanisme som var skjult i bilens vanlige innredning, sier Jens Johannes Andenæs, politiadvokat på seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Mafiasiktelsen I tillegg til tyskeren sitter tre albanske menn (26, 31 og 33 år gamle) i varetekt, siktet for befatning med kokainbeslaget.

- De ble pågrepet etter relativt kort tid. Blant de siktede er det til dels bakmenn, og til dels noen vi mener er del av det norske mottakerapparatet, sier Andenæs.

Fire menn er siktet for å ha forsøkt å innføre 12 kilo kokain til Norge. De fire mennene er siktet for å ha vært del av en organisert kriminell gruppe, den såkalte mafiaparagrafen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer