Stort narkotikanettverk avdekket i Troms

19 personer siktet, deriblant et medlem av Hells Angels i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troms politidistrikt har siden januar 2007 etterforsket et kriminelt nettverk som har stått bak omsetning av store mengder amfetamin.

Politiet har nå siktet 19 personer - blant dem et medlem av Hells Angels i Tromsø - i opprullingen av et større, landsomfattende narkotikanettverk. Etterforskningen har avdekket en organisasjon med virksomhet iblant annet Tromsø, Bergen og Oslo. Totalt omfatter saken omsetning av mer enn seks kilo amfetamin, opplyser politiet i en pressemelding.

Ulikt involvert

De siktede har ulike roller og grad av involvering i saken, fra de sentrale personene som står bak leveransene av hele amfetaminmengden, til de mer perifere medhjelperne.

- En av de siktede i saken er medlem av Hells Angeles i Tromsø, og hans involvering i saken var bakgrunnen for at politiet 21. august 2007 gjennomførte ransaking av Hells Angels lokaler i Tromsø, opplyser politiet i pressemeldingen.
Bred etterforskning
Ni personer har på ulike tidspunkt vært varetektsfengslet i saken. Tre av dem sitter fortsatt varetektsfengslet. Etterforskningen har skjedd i samarbeid med flere politidistrikt i Norge og Sverige.

Ni av de siktede, hvorav tre kvinner, er bosatt i Tromsø. Fire siktede - inkludert en finsk statsborger og en kvinne - er bosatt i Oslo. En mann og en kvinne er bosatt i Bergen, mens to menn bor i Alta. De to øvrige siktede er menn, henholdsvis en dansk og en svensk statsborger.

Første hovedforhandling i saken er forhåndsberammet til 3. januar 2008.

(NTB)

NARKOTIKANETTVERK:</B> Her ett av flere beslag på til sammen ca. 6 kilo amfetamin, som er beslaglagt av politiet i Troms.