RØMT LANDET?: Politiet er usikre på om hovedmistenkte har flyktet fra landet etter at et bombeangrep i Bangkok mandag drepte 20 personer. En fantomtegning av mannen er offentliggjort, og politiet har fått en mengde tilbakemeldinger fra publikum. På bildet ber folk med røkelsespinner utenfor den angrepne Erawan-helligdommen som nå er gjenåpnet for publikum. Foto: AFP/Christophe Archambault
RØMT LANDET?: Politiet er usikre på om hovedmistenkte har flyktet fra landet etter at et bombeangrep i Bangkok mandag drepte 20 personer. En fantomtegning av mannen er offentliggjort, og politiet har fått en mengde tilbakemeldinger fra publikum. På bildet ber folk med røkelsespinner utenfor den angrepne Erawan-helligdommen som nå er gjenåpnet for publikum. Foto: AFP/Christophe ArchambaultVis mer

- Stort nettverk og intens planlegging bak Bangkok-bomba

Minst ti personer skal ha vært involvert i bombeangrepet i som drepte 20.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har politiet sagt at de mente tre personer, inkludert en utlending, var involvert i angrepet på Erawan-helligdommen. 20 personer mistet livet.

- Det er et stort nettverk. Det var forberedelser som krevde mange mennesker, sa politisjef Somyot Poompanmuang idag torsdag.

Han sier at det inkluderer dem som sto vakt, dem som lagde bomben, dem som plasserte bomben, og dem som kjente fluktruta.

- Det må ha vært minst ti mennesker involvert, sa han.

- Neppe internasjonal gruppe Ifølge BBC er det lite sannsynlig at mandagens bombeangrep var utført av en internasjonal terrorgruppe. Oberst Winthai Suvaree, talsmann for militærjuntaen, sier at dette er etterforskernes foreløpige konklusjon.

Torsdag ba Thailand Interpol om hjelp til finne den utenlandske mannen de mener gjennomførte attentatet, og som ble fanget opp av et overvåkingskamera da han satte fra seg en ryggsekk med bomben. De vet ikke om han har forlatt landet eller ikke.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, og det er minst tre grupper som kan ha stått bak - uigurer fra Kina, rødskjortene som støtter tidligere president Thaksin Shinawatra, og muslimske separatister i sør.
NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram