- LUKTER DIESEL: En Dagbladet-leser sier at makrellbekken lukter sterkt av diesel og at fisk ligger døde i bekken. Leserfoto
- LUKTER DIESEL: En Dagbladet-leser sier at makrellbekken lukter sterkt av diesel og at fisk ligger døde i bekken. LeserfotoVis mer

Stort oljeutslipp ved Gardeleiren på Huseby

Elva lukter sterkt av diesel og fisk dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet rykket i 13-tiden i dag ut til Gardeleiren i Oslo etter melding om et utslipp av olje. De fikk anslått at 100 liter hadde lekket ut.

- Det viser seg at det er sannsynligvis en mye større lekkasje enn vi trodde, sier fungerende brigadesjef Steinar Preus-Olsen til Dagbladet.

Vann- og avløpsetaten opplyser til Dagbladet at utslippet gikk ned i noen sluk og fulgte overvannsledningene ned til makrellbekken.

- Det har vært et utslipp på ca 1000 liter olje, blandet med vann. Vi legger ut en lense og bark. Brannvesenet var der tidligere enn oss og utslippet ble stoppet etter ganske kort tid, sier Erik Sandberg funksjonsleder i vann- og avløpsetaten til Dagbladet.

Ifølge brannvesenet er det altså fortsatt ingen klarhet i hva som har skjedd. De vet heller ikke hvilket firma som sanerte dieseltankene i Husebyleiren, dette er noe de nå jobber med.

En Dagbladet-leser forteller at makrellbekken stinker av diesel og at det ligger død fisk helt nede ved Skøyen. Det kan tyde på at utslippet er langt større enn det som foreløpig er anslått eller at det er snakk om kjemikalier i tillegg.

Forsvaret opplyser til Dagbladet at det var en privat kontraktør som utførte arbeidet i leiren.

Dagbladet.no kommer med mer