Stort ras ved Preikestolen

Det har gått et stort ras på nordsiden av Lysefjorden ved Preikestolen i Rogaland.

RAS: Marianne Sandvik, sammen med familien, befant seg i en liten snekke ute på fjorden da raset kom mot dem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding om raset klokka 15.30 søndag ettermiddag.

Raset utløste en stor støvsky, ifølge vitner på stedet.

Marianne Sandvik, sammen familien, befant seg i en liten snekke ute på Lysefjorden, på nedsiden av Preikestolen, da store steinblokker plutselig dundret mot dem.

- Familien benyttet det fine været til å ta en søndagstur ute på Lysefjorden for å se Preikestolen på kloss hold, samt omgivelsene rundt. Men så begynte vi å høre steinsprang nedover fjellsiden, sier hun til Dagbladet.

- Det hele gikk fryktelig fort.

Fryktet for liv og helse

Sandvik forteller at de befant seg omtrent 50 meter fra fjellsiden da raset gikk. Hun betegner det hele som en «fryktelig ekkel» opplevelse.

- En stor steinblokk dundret rett ned og ut i vannet, med påfølgende steinsprang. Det oppsto en stor røyksky på stedet, som nesten dekket snekka, sier hun.

Det var fire voksne og tre barn om bord snekka da hendelsen fant sted.

- Fryktet dere for liv og helse?

- Definitivt. Dette på grunn av alle steinene som kom ned, og om de kunne komme til å danne store bølger. Det ble prioritert å plassere ungene på et sikkert sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.