SKRED: Politiet startet å evakuere folk etter at et skred gikk i Beisfjord. Fra bildet kan man tydelig se at veien ble totalt ødelagt flere steder. Foto: Torgeir Bertheussen
SKRED: Politiet startet å evakuere folk etter at et skred gikk i Beisfjord. Fra bildet kan man tydelig se at veien ble totalt ødelagt flere steder. Foto: Torgeir BertheussenVis mer

Stort skred ved Beisfjord

Politiet jobber med å evakuere folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det har gått et stort skred ved Beisfjord i Nordland sør for Narvik. Politiet ønsker å evakuere folk fra området, ifølge Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge.

- Det har gått et hundre meter bredt jord- og steinskred over to elveløp, over Beisfjordveien og ned i havet på andre siden av veien. Det skjer stadig nye ras, og politiet har sperret av veien i begge retninger, sier pressemedarbeider Irene Skaue ved HRS til Dagbladet.

— Det er foreløpig ingenting som tyder på at hus eller hytter har blitt tatt av skredet, sier redningsleder Lars Nedrevåg til NTB.

Det er kraftig snøsmelting i området. Ifølge Nedrevåg ønsker politiet å evakuere boliger i området fordi situasjonen er usikker.

- Evakueringen går som planlagt, og vi vil ha med oss en skredekspert i helikopter som skal vurdere området, sier operasjonsleder Svein-Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at det er snakk om et stort skred, og at det er flere hus i området. Engen understreker at det ikke er meldt om noen skadde og at det ikke er særlig tett befolket i skredområdet.

- Frykter dere at noen er tatt av skredet?

- Vi vil undersøke det nærmere, men har foreløpig ingen indikasjoner på det. Vi har mye ressurser på stedet, og det vil komme enda flere. Vi vil nok forholde oss på stedet lenge, sier Engen.

- Det er sendt avgårde et Sea king-helikopter, ambulansehelikopter og en båt, sier Skaue.

Politiet evakuerer folk fra hus og hytter i området, men ifølge Skaue er det ikke et tett befolket område.