Stort snøras i Myrkdalen

Ingen personer tatt av raset, men veien er foreløpig stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Tidligere i kveld gikk et stort ras over riksvei 13 i Myrkdalen i Voss. Raset har gått ved begynnelsen av fjellovergangen over Vikafjellet.

Litt før midnatt opplyser politiet at de er ferdige med å søke gjennom raset, og at det ikke er noen personer som er tatt av skredet.

- Vi har avsluttet arbeidet der oppe, men har tilkalt geologer for å undersøke området. Ifølge lokalkjente er det sannsynlig at det kan komme et ras til, opplyser operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt.

Veien er foreløpig stengt, og politiet avventer resultatene fra geologene før de avgjør når veien blir åpnet.

Usikkerhet om hvor stort raset var gjorde at aksjonen først ble avblåst, men senere ble den satt i gang igjen.

- Da vi var på vei bort der, fikk vi melding om at raset var veldig lite. Men da vi kom fram viste det seg at snødybden var på tre meter, og at raset var 200 meter langt. Raset har tatt med seg rekkverk og brøytestikker 60-70 meter nedover, opplyser operasjonslederen.

Politi, Røde Kors og mannskaper fra Mesta arbeidet torsdag kveld med å finne ut om noen ble tatt av raset, men operasjonsleder Johannessen mente det var lite sannsynlig.

- Den siste kolonnen med fire biler kjørte over her tidligere, og unngikk trolig raset, sier han.

Politiet fikk melding om raset kl. 20.53.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer