Stort snøras på vestsiden av Kavringtinden

Skiløpere observert opp i området tidligere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er registrert signaler fra en skredsender i ett av rasene som har gått på vestsiden av Kavringtinden i nærheten av Lyngseidet i Troms.

- Et helikopter som har søkt i det skredrammede området har registrert et signal av et eller annet slag. Vi har derfor satt inn hunder i manuelle søk, opplyser redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge overfor Dagbladet.

Han sier at de fleste som beveger seg i fjellet i området har på seg slike skredsendere.

- Det er blitt observert personer opp i området tidligere i dag. Vi har ikke noen bekreftelse på at denne gruppa er kommet ned igjen. Ingen personer er meldt savnet, sier Bjørgaas.

Både mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidrar i søk i området, opplyser redningslederen.

SISTE: Ifølge NRK opplyser Hovedredningssentralen klokka 15.12 at ingen er tatt av skredet, og at signalene ikke var ekte. Redningsaksjonen avsluttes.

Uvisst når skredet gikk Politiet i Tromsø meldte tidligere i dag følgende på sin twitter-feed: «Kavringtinden: melding om snøras på vestsiden. uvisst når raset har gått.uvisst om det har vært folk i området. Helikopter sendt mot området».

Hovedredningssentralen i Nord-Norge opplyste følgende overfor Dagbladet tidligere i dag:

- Det er observert et større skred ved vestsiden av Kavringtinden, som er sørvest for Lyngseidet i Lyngen. Dette er en yndet toppturområde, og det er observert skiløpere på vei opp i området tidligere i dag, sa Olav Bjørgaas, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge tidligere i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helikopter på vei, Forsvaret på vent Hovedredningssentralen har sendt helikopter fra Tromsø, med innsatsleder og hundeekvipasjer. Det er også sendt ut frivillig-mannskaper lokalt.

- Forsvaret er varslet, og kan sende folk og transportressurser fra Skjold og Bardufoss ved behov. Nå avventer vi informasjon fra helikopteret som er på vei mot åstedet, sa Bjørgaas tidligere i dag.

Han forteller at det er relativt bra vær lokalt, men endel snøbyger ellers i området.

- Generelt er det stor skredfare i hele den nordlige landsdelen, sier redningslederen.

Det er også veldig gode løssnø-forhold i området, noe som jo medfører at mange skiløpere er ute.