Stort snøskred i Kvinnherad

Skredet er 40-50 meter bredt og fem meter høyt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort snøskred har gått utenfor tunnelåpningen av Folgefonntunnelen på Kvinnherad-siden. Politiet sier det er ingen grunn til å tro at noen er tatt av skredet.

 - Skredet er 40-50 meter bredt og fem meter høyt og gikk 100 meter fra Folgefonntunnelens åpning på Kvinnherad-siden. Meldinger fra vitner på stedet tyder på at ingen er tatt av skredet. Men man kan aldri være helt sikker, så redningsetaten er på stedet, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

Meldingen om raset kom klokka 22.19 tirsdag kveld. Brannvesen og politi er på stedet, men det blir ikke satt i gang rydding av veien natt til onsdag.

- Veien vil derfor være stengt onsdag. Det er store snømengder det er snakk om, sier Lentføhr.

En innringer som meldte fra om skredet kjørte inn igjen i tunnelen for å komme i sikkerhet. Personen sier han ikke så noen biler i skredet, skriver Bergens Tidende.

- Status nå er at det er vanskelig å se, det er mørkt, og det er kommet ned en del snømasser og stein. Vi har startet overflatesøk, det er alt jeg kan si, sier brannsjef Karine Einang i Odda til avisa.

Folgefonntunnelen er 11.137 meter lang og går gjennom fjellet under Folgefonna. Den forbinder Eitrheim i Odda kommune med Mauranger i Kvinnherad og er Norges tredje lengste veitunnel. (©NTB)