Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stort snøskred i Tignes i Frankrike - ingen skadet

Ingen personer skal være skadet i skredet, og redningsaksjonen er nå avsluttet, melder AFP.

For andre gang i 2017 har Tignes blitt rammet av et snøskred. Dette bildet er fra skredet i februar, da fire personer ble drept. Ingen skal være skadet i dagens skred. Foto: AP
For andre gang i 2017 har Tignes blitt rammet av et snøskred. Dette bildet er fra skredet i februar, da fire personer ble drept. Ingen skal være skadet i dagens skred. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første meldingene indikerte at et titalls skiløpere hadde blitt tatt av et snøskred i vintersportsstedet Tignes i den franske delen av Alpene, men nyhetsbyrået AFP melder nå at ingen personer skal være skadet.

En svenske skal være blant de som først ble tatt av skredet, meldte svenske Expressen. Han skal ha lyktes i å grave seg selv opp igjen etter få sekunder.

Alarmen gikk like etter klokka 10 tirsdag. Ifølge Le Parisien skal skredfaren ha vært fire av fem tirsdag morgen, noe som betyr at det skal ha vært sterk sannsynlighet for snøskred.

Det skal være dårlig sikt i området, noe som gjorde det vanskelig å sende redningshelikoptre, ifølge Le Figaro. I stedet tok redningsmannskapene seg fram til fots.

En talsmann for det franske gendarmeriet meldte at flere personer skulle være begravd under snøen.

I midten av februar ble Tignes rammet av et 400 meter bredt snøskred. Fire personer omkom i dette skredet..

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media