STORT STEINRAS: I klatrerute i Valle. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
STORT STEINRAS: I klatrerute i Valle. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Stort steinras i Setesdal. Ingen tegn til personer i raset

Steinras gått i Nomelandsfjellet i Valle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har gått et stort steinras i Nomelandsfjellet i Valle i Setesdal i Aust Agder. Luftambulansen søkte i formiddag raset etter folk.

Etter et søk på rundt en halvtime kunne luftambulansen konstatere at det ikke er tegn til at personer har vært involvert i raset.

- Det er et stort ras som har skjedd i et tur- og klatreområde, sier operasjonsleder i Agder-politiet Sveinung Alsaker til Dagbladet.

Raset krysset en klatrerute i fjellet.

- Vi har hunder på vei for å søke igjennom rasområdet, slik at vi er helt sikre. Men vi har ingen holdepunkter for at noen er tatt av raset, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Det store steinraset krysset en etablerte klatrerute i Nomedalsfjellet, en såkalt Via Ferrata, som er en trasé som er sikret permanent, som oftest med stålvaier, hele veien oppover fjellsiden.

Rasområdet er over 100 kvadratmeter stort og steinmassene rundt 3 meter dype.

-Det er helt uvirkelig at det har gått et ras her. Heldigvis tyder ingenting på at det var folk i løypa da raset gikk, sier Arne Bakke, som er leder for Via Ferrata-løypa og som guider turister via denne løypa, til Fædrelandsvennen.

Meldingen om raset kom rett før klokka 11 lørdag formiddag.

En geolog var ventet til området lørdag kveld, for å vurdere området og faren for eventuelle nye ras.

Saken oppdateres