Stort terrorangrep avverget i Dagestan

Politiet i Dagestan kom over fire kraftige hjemmelagde bomber i et hus i dag tidlig. De mener bombene skulle brukes til et terrorangrep i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiaksjonen var rettet mot et hus i landsbyen Okhli i Levashi-distriktet. De kraftige bombene var laget av bøtter som inneholdt eksplosiver og sprenggrantater fylt med metallbiter, støpt i betong.

Hver bombe veide mellom åtte og tolv kilo.

– Bombene var først ment for et terrorangrep i forbindelse med feiringen av Id al-Fitr, slutten på fasten, når lederne av republikken var ment å besøke distriktet, sier talsmann for landets innenriksdepartement, Abdulmanap Musajev, til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Men noe gikk galt og de utsatte terrorangrepet til 12. november, da en internasjonal brytekonkurranse skulle finne sted i Levashi. Hele republikkens ledelse var ventet å komme også denne dagen. Takket være politiets aksjon har angrepet blitt avverget, sier Musajev. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer