Økt smitte i bydel Sagene:

Stort utbrudd i hjemmetjenesten

Bydel Sagene i Oslo har den siste uka gjort et byks på smittestatistikken, og har nå det nest høyeste smittetrykket i hovedstaden.

ET BYKS: Den siste uka har smitten på Sagene i Oslo vært økende. Det pågår også et stort utbrudd i hjemmetjenesten i bydelen. Foto: Jil Yngland / NTB
ET BYKS: Den siste uka har smitten på Sagene i Oslo vært økende. Det pågår også et stort utbrudd i hjemmetjenesten i bydelen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hadde 29 positive onsdag, deretter ti torsdag og ni fredag. Så er det et stort hopp, sier bydelsdirektør Morten Sanden til Dagbladet.

Han sier bydelen nå undersøker om smittehoppet skyldes hendelser, arrangementer eller situasjoner hvor mange har vært samlet.

- Det har vært et nitid og klassisk sporingsarbeid, men vi har ikke kunnet avdekke noe som tyder på det. Det gjør at vår hypotese er at dette skyldes tilfeldigheter, sier bydelsdirektøren.

- Krevende

Parallelt med smitteøkningen har bydelen fått et stort utbrudd i hjemmetjenesten.

Lørdag er det totalt 19 ansatte i hjemmetjenesten i bydelen som er bekreftet smittet. 26 ansatte er også i karantene.

- Utbruddet har gjort totalbelastningen krevende. Det er en vanskelig og krevende sak og vi har måttet gjøre stor grep for forsyning av arbeidskraft, blant annet for å sikre at befolkningen får de tjenestene de skal ha, sier Sanden.

Bydelsdirektøren kan ikke svar for hvor mange av de smittede ansatte som bor i bydel Sagene, og hvor stor del av smittestatistikken der de utgjør.

- Ansatte kan bo utenfor Sagene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer