Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stort utbrudd på Etna

Glødende lava og en enorm sky av røyk og aske ble sendt opp i lufta.

AKTIV: Etna er en svært aktiv vulkan. I går hadde hun et større utbrudd. Foto: AP / Carmelo Imbesi / Scanpix
AKTIV: Etna er en svært aktiv vulkan. I går hadde hun et større utbrudd. Foto: AP / Carmelo Imbesi / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Europas høyeste og mest aktive vulkan Etna hadde i går et utbrudd. Glødende lava og en enorm sky av røyk og aske ble sendt opp i lufta over den sørlige delen av den italienske øya Sicilia, skriver the Guardian.

Utbruddet ble innledet av en serie av underjordiske rystelser på fredag.

Foreløpig har ikke utbruddet krevd at noen av de nærliggende fjellandsbyene må evakueres. I går morges ble imidlertid flyplassen på øya stengt, men flytrafikken skal i dag være i gang igjen.

Etna er en av de mest aktive vulkaner i verden, men anses til tross for at den kan føre til store skader likevel ikke for å være spesielt farlig, ettersom lavaen på Etna flyter for sakte til å kunne gjøre skade på mennesker. Utbruddene forhindrer derfor ikke blomstrende aktivitet på og rundt vulkanen.

Etnas siste store utbrudd var i 1992.

Vulkanens nærliggende by Catania har mer enn 300 000 innbyggere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling