Stort våpenbeslag på kombinerthotellet

De kriminelle gjengene holdt møte i konferanselokalene til hotell Grand i Falun i Sverige. Der bodde også kombinertløperne som skulle hoppet i Falun i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kombinertløperne ble sittende fast på hotellet mens politiet gikk til aksjon mot gangstermøtet. Dermed måtte hopprennet de skulle være med på i ettermuddag utsettes.

- Vi har pågrepet åtte personer og beslaglagt store mengder våpen, sier politisjef Maria Oswaldson i Dalarna til det svenske nyhetsbyrået TT.

Politiet fikk tips i går om at noe var på gang. - Vi fikk vite at det skulle være et møte mellom flere kriminelle grupper. Det var en mann fra et høyere kriminelt nivå som skulle møte flere undergrupper. Vi håpet at det skulle gå fredelig for seg, men da vi fikk informasjon om at det var våpen i lokalene, slo vil til.

Området rundt hotell Grand ble sperret av i flere timer i dag. Tungt bevæpnet politi gikk inn på hotellet. Oswaldson vil ikke bekrefte at det var den nasjonale innsatsstyrken som sto bak politiaksjonen.

- Vi hadde kalt inn forsterkninger. Politifolkene som foretok arrestasjonene var svært kompetente, sier hun til TT.

Gjester som oppholdt seg inne på hotellet hørte flere kraftige smell, men ifølge politiet ble ingen skadd og ingen skudd ble avfyrt.

- Lyden de hørte, kom fra distraksjonsvåpen som vi brukte for å avlede oppmerksomheten. Det er ikke klart hvor mange eller hva slags våpen som ble beslaglagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer