Stortinget alvorlig bekymret for kampflykrise

Forsvarskomitéen reiser til Washington for å få svar om Joint Strike Fighter.

FLYKRISE: Partiene på Stortinget er bekymret over situasjonen for jagerflyprosjektet Joint Strike Fighter, som Norge er partner i. Foto: AP/LM Otero/SCANPIX
FLYKRISE: Partiene på Stortinget er bekymret over situasjonen for jagerflyprosjektet Joint Strike Fighter, som Norge er partner i. Foto: AP/LM Otero/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kunne Dagbladet.no avsløre at finanskrisen og store kursendringer i det amerikanske forsvarsdepartementet kan føre til store endringer for kampflyprosjektet Joint Strike Fighter, som Norge er en del av.

Utviklingen bekymrer alle stortingspartiene Dagbladet.no har snakket med. Om fire uker reiser Forsvarskomitéen til USA for å besøke Pentagon og JSF-produsenten Lockheed Martins flyfabrikk i Texas. Der vil bekymringen som har vokst frem være et av hovedtemaene i møtene med Norges amerikanske samarbeidspartnere.

Reiser til USA- Det er mye i denne saken vi ikke vet, med tanke på at all informasjon Stortinget har fått om det 145 milliarder kroner store kampflyprogrammet er en proposisjon på 11 sider, sier leder for Stortingets forsvarskomité og forsvarspolitisk talsmann for Høyre, Jan Petersen.

- Usikkerheten og mangelen på informasjon er bakgrunnen for at hele komitéen reiser til USA før påske. Der må vi prøve å få så gode svar som mulig fra Pentagon og ulike tenketanker i Washington D.C, sier Petersen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer