Stortinget avlyser nyttårsball

Stortingets presidentskap har avlyst det planlagte nyttårsballet til 770.000 kroner i januar neste år. Nå planlegges det i stedet en sommerfest.

AVLYSER: Stortingspresident Olemic Thommessen og resten av presidentskapet avlyser et planlagt nyttårsball. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVLYSER: Stortingspresident Olemic Thommessen og resten av presidentskapet avlyser et planlagt nyttårsball. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv er det kraftige reaksjoner fra flere parlamentariske ledere og stortingsrepresentanter som har fått Stortingets presidentskap til å snu og avlyse nyttårsfesten som skulle holdes på Grand og på Stortinget.

Den opprinnelige planen til presidentskapet var å fly inn stortingsrepresentantenes ektefeller, eller andre ledsagere, til hovedstaden for middag på Grand Hotel fredag 9. januar. Deretter skulle de forflytte seg til Vandrehallen på Stortinget for ytterligere servering, kulturinnslag og levende musikk. Det foreløpige budsjettanslaget var på 770.000 kroner.

Både SV-leder Audun Lysbakken, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstres leder Trine Skei Grande var alle klare på at et nyttårsball for Stortinget ikke var noen god idé da saken ble kjent 1. oktober.

Hareide, som da festplanene ble kjent mente det «hadde gått litt i ball for presidentskapet», sier nå at han er glad for at evenementet er avlyst.

- Jeg tror ikke den planlagte samlingsformen var så etterspurt. Derfor er det en klok beslutning som er tatt, sier Hareide til Dagens Næringsliv.

(NTB)