Stortinget avviser mer privat helsehjelp

Vil ikke følge opp forslag om å tillate mer bruk av private helseklinikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Regjeringen vil ikke følge opp ulike forslag fra opposisjonen om å tillate mer bruk av private helseklinikker for statens penger.

Forslagsstillerne beskylder regjeringen for å fremdyrke et klassedelt helsevesen, der de med best råd kan kjøpe seg rask behandling hos private, mens de andre må vente i en stadig lengre helsekø for behandling i det offentlige apparatet.

- For dem som må vente, er det ingen trøst at flere blir behandlet i dag enn i tidligere år. Regjeringens monopolpolitikk er styrt av en inngrodd motstand mot private løsninger og ikke av pasientenes beste, sa Høyres Sonja Sjøli.

Høyre la fram åtte forslag, og de fire opposisjonspartiene, som har flertall i helse- og omsorgskomiteen, samlet seg om fire punkter. Ett av dem går ut på å instruere regionale helseforetak til å utnytte ledig kapasitet hos private aktører.

Høyres Erna Solberg, Inge Lønning og Sonja Irene Sjøli sier at antallet personer i kø og gjennomsnittlig ventetid har økt fra 2006 til 2008, fordi regjeringens politikk er å bruke private mindre. Dette til tross for at privat behandling ifølge de tre ofte er billigere for staten enn tilsvarende tjenester i offentlig regi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer