Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortinget ber høyesterettsdommere om en forklaring

Stortinget kontroll- og konstitusjonskomité ber tre høyesterettsdommere om en forklaring på sin handlemåte i Fritz Moen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten.no skal dette være første gang i norsk historie at Stortinget ber Høyesterett om å forklare sine avgjørelser og handlinger.

Privatetterforsker Tore Sandberg har anmeldt de tre høyesterettsdommerne Matningsdal, Bruzelius og Stang Lund, og bedt Stortinget vurdere tiltale om riksrett for de tre dommerne.

Sandberg mener dommerne overså et helt sentralt bevis i Moens gjenopptakelsessak da Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste å gjenoppta den ene av drapssakene Moen var dømt for.

Moen ble senere frifunnet for dette drapet.

- Vi tar saken alvorlig, og har derfor i dag besluttet å oversende saken til dommerne. Vi kan ikke, av konstitusjonelle årsaker, pålegge dommerne å svare, men de gis anledning til det, sier leder i kontrollkomiteen Lodve Solholm (Frp) til Aftenposten.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling