Stortinget ber regjeringen vurdere forbud mot pelsdyroppdrett

Stort flertall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et betydelig flertall på Stortinget vedtok torsdag å be regjeringen vurdere forbud mot pelsdyroppdrett.

Vedtaket ble fattet av samtlige partier på Stortinget, med unntak av Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne, opplyser landbrukspolitisk talsmann Knut Storberget i Arbeiderpartiet til NTB.

- Ap har på sin side et landsmøtevedtak om totalforbud, så for vår del kunne dette vedtaket vært enda tydeligere. Men vi valgte å stemme for forslaget fordi det gir et meget tydelig signal til regjeringen, sier Storberget.

Vil forby næringen Arbeiderpartiets politikk er etter landsmøtevedtaket i Oslo i fjor å jobbe for en styrt avvikling av pelsdyrnæringen i Norge. De fleste andre partienes stortingsgrupper er også kritiske til næringen, men har ikke like ytterliggående vedtak i ryggen.

- I Arbeiderpartiet vil vi nå lese nøye pelsdyrutvalgets rapport som blir overrakt mandag. Den ene halvdelen av mandatet til utvalget var nettopp å gi svar på hvordan man kan foreta en styrt avvikling av næringen, sier Storberget.

Ikke i Sundvolden-erklæringen Vedtaket torsdag innebærer at regjeringen må svare Stortinget på kravet om å vurdere en avvikling. Da bør regjeringen legge rapporten til grunn, mener Storberget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer