Stortinget blokkerer utenlandske spillselskaper

Opposisjonen på Stortinget har fått flertall for å endre og stramme inn spillpolitikken i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opposisjonen på Stortinget har fått flertall for å endre og stramme inn spillpolitikken i Norge. Nå blokkeres utenlandske spillselskap.

Arbeiderpartiet, KrF, SV og Senterpartiet har gått sammen om åtte konkrete tiltak som de mener vil redusere faren for spillavhengighet. Forslaget fikk flertall i familie- og kulturkomiteen på Stortinget tirsdag. Formelt blir tiltakene først vedtatt av Stortinget 7. mai, skriver VG.

Opposisjonens seier er et nederlag for regjeringspartiene, og kulturminister Trine Skei Grande (V), som ønsket et prøveprosjekt for lisensordning for utenlandske spill.

Forslaget som nå har fått flertall, beskytter monopolet til Norsk Tipping og gjør det ifølge partiene langt vanskeligere for utenlandske spillselskaper.

Hovedpunktene i forslaget er at utenlandske spillselskaper blir IP-blokkert, at Lotteritilsynet får utvidede fullmakter, og dessuten må Norsk Tipping dempe reklameringen for egne spill.

- Det er stort at opposisjonen ser verdien av å stramme inn spillpolitikken i Norge ved å gjøre den mer ansvarlig, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF) i en kommentar til VG.

Han understreker at innstrammingen er til det beste for svært mange spillavhengige i Norge.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer