-Stortinget bør granskes

Ballo har fått nok av hemmeligholdet rundt skattegranskingen av Frps stortingsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVs Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap mener Riksrevisjonen må inn og granske all pengebruk og skatteforhold i partigruppene på Stortinget.

- Jeg ønsker en generell gjennomgang av alle partienes stortingsgrupper gjennomført av Riksrevisjonen. Det vil bety en gjennomgang av Frp. Det som har aktualisert dette, er sakene som har kommet opp om partienes pengebruk, sier Ballo til VG.

Unntatt fra offentlighetsloven I motsetning til alle andre offentlige organer som blir finansiert med offentlige penger, er Stortinget og partigruppene unntatt fra offentlighetsloven, dermed er de også fritatt fra Riksrevisjonens granskninger.

- Vi på Stortinget har godt av å spørre oss hva som gjør at vi er i en særstilling som gjør at vi skal være unntatt det som gjelder for alle andre, sier Ballo, som mener stortingsgruppene må tåle samme type gransking som alle andre.

-Handler om folks tilllit Partikollega Heikki Holmås krever at Frp-leder Siv Jensen gir skattegranskingsrapporten til Stortingets presidentskap så snart rapporten er klar.

- Dette handler om folks tillit til bruken av fellesskapets midler. Det kan ikke være sånn at Frp mener at de har rett til å granske alle andre, og skal ha fullt innsyn, mens de hemmeligholder granskingen av seg selv, sier Holmås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer