Stortinget dropper Adecco

Hadde møte om skandalene i morges.

GÅR UTENOM:. Stortingspresidenten Dag Terje Andersen vil ikke ha Adecco innenfor husets vegger framover. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GÅR UTENOM:. Stortingspresidenten Dag Terje Andersen vil ikke ha Adecco innenfor husets vegger framover. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortinget vil gjennomføre videre undersøkelser og går gjennom lønns og arbeidsvilkår for flere som har jobbet på Stortinget gjennom Adecco, får Dagbladet opplyst.

Og om åtte dager er det slutt på at Adecco får levere vikarer til de folkevalgtes kantiner, har Stortingets presidentskap bestemt på et møte i dag.

- Vi vil gå utenom Adecco i en ny anbudsprosess. de nye avtalen vil gjelde allerede fra 11. mars, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til Dagbladet.

Kantinedriften og teknisk drift ved Stortinget driftes av egne ansatte normalt, men ved sykdom har de folkevalgte brukt Adecco.
Avtalen mellom Stortinget og Adecco om vikarer ved sykdom har gjort at Adecco har levert vikarer til Stortinget det siste året.

Stortingets presidentskap mener de siste månedenes avsløringer rundt Adeccos underbetaling av ansatte og brudd på arbeidsmiljøloven gjør at Stortingets gode navn og rykte svertes. Dermed mener der at Adecco kan holdes utenfor en ny anbudsrunde.

Toppledelsen for Adecco i Sveits sier alle som har deltatt i eller visst om bruddene på arbeidsmiljøloven i Norge, får sparken, melder NRK.

Dagbladet kommer med mer.

Dagbladet kommer med mer.