Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADETVis mer

Stortinget evakuert etter strømbrudd og brannalarm

Arbeidsuhell skal ha gitt kortslutning og eksplosjon i høyspentrom. Ikke meldt om personskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Klokka 14.40 opplyser Oslo brann- og redningsetat at strømmen er på igjen, og at stortingsrepresentanter og andre får slippe inn i bygget etter å ha vært evakuert.

- Vi er i ferd med å slippe dem inn nå, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad til Dagbladet.

Han opplyser at en kraftig kabel kortsluttet og trolig utviklet gass.

- Gassen ble så antent, og kumlokket gikk i lufta, sier han.

Ingen personer er meldt skadd etter uhellet.

(Dagbladet): Brannvesenet, ambulanser og politi har rykket ut til Stortinget etter at strømmen gikk og en brannalarm ble utløst.

- Poff sa det, så gikk strømmen og nå er Stortinget evakuert, skrev Høyres kommunikasjonsrådgiver Sigbjørn Aanes på Twitter.

RØYKDYKKERE: Brannvesenet gjennomgikk i ettermiddag stortingsbygget for å sjekke mulig røykutvikling fra et teknisk rom. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
RØYKDYKKERE: Brannvesenet gjennomgikk i ettermiddag stortingsbygget for å sjekke mulig røykutvikling fra et teknisk rom. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer

Administrasjonen i Stortinget har sendt ut tekstmelding til representantene om at en «eksplosjonsartet kortslutning» i et teknisk rom i kjelleren i stortingsbygningen er årsaken.

- Kortslutningen hadde sammenheng med et arbeid som pågår med hovedstrømnettet. Den skyldtes en eksplosjon i et høyspentrom, sier kommunikasjonsrådgiver Jorunn Nilsen på Stortinget til Dagbladet.

Flere personer i området hørte et smell i Akersgata bak Stortinget like før strømmen gikk flere steder. Det er ikke meldt om personskader eller noe større branntilløp.

- Det er et stort kabelbrudd, og det er flere abonnenter i området som er uten strøm, sier operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Røykdykker fra brannvesenet jobbet i 14.15-tida i Stortinget for å undersøke omstendighetene rundt alarmene. Brannvarslere to steder inne i bygningen skal ha blitt utløst.

«Vi er ved Stortinget etter melding om et kumlokk som gikk i lufta med et smell. Kabelbrudd i bakken er årsak og vi er på stedet og sjekker», skriver Oslo brann- og redningsetat på Twitter.

- Jeg har bare fått høre at det har vært et smell i et kumlokk, det er sannsynligvis en teknisk feil. Vi vet ikke mer nå, sier stortingsrepresentant Dag Terje Andersen til Dagbladet.

TAR FORHOLDSREGLER: Politiet sperret av et stort område mens politi og brannvesenet sjekket omstendighetene rundt den kraftige kortslutningen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
TAR FORHOLDSREGLER: Politiet sperret av et stort område mens politi og brannvesenet sjekket omstendighetene rundt den kraftige kortslutningen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer