Sandberg må svare for seg

Stortinget går etter Per Sandberg: «Har statsråden gitt sin private e-postadresse til en eller flere lobbyister?»

Kontrollkomiteen på Stortinget krever svar fra Sandberg.

E-POSTKRØLL: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ble i dag oversendt spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
E-POSTKRØLL: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ble i dag oversendt spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bråket rundt fiskeriminister Per Sandbergs (Frp) e-poster fortsetter. I dag havnet saken på bordet til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Komiteen vedtok å sende seks spørsmål til Sandberg for å få klarhet i statsrådens bruk av privat e-post i jobben som fiskeriminister. Dersom komiteen ikke finner Sandbergs svar tilfredsstillende, kan Frp-toppen få beskjed om å møte for komiteen seinere i høst.

Bakgrunn for e-postsaken er Dagbladets avsløring 11. juli i år om at lobbyist Frode Reppe forsøkte å kontakte fiskeriminister Sandberg på det han trodde var statsrådens private e-post.

Krever garanti

Adressen tilhørte derimot ikke den norske statsråden, men en forskrekket svenske som lyder samme navn.

Blant spørsmålene Sandberg i dag ble tilsendt fra kontrollkomiteen er: «Har statsråden gitt ut sin private e-postadresse til en eller flere lobbyister?», samt spørsmål om Sandberg kan garantere at alle henvendelser fra lobbyister som Frode Reppe er journalført, slik Sandberg er forpliktet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer