Stortinget gransker Fatima

Stortinget vil granske nok et veiprosjekt. 8. mai blir det åpen høring om det såkalte Fatima-prosjektet hvor daværende samferdselsminister Kjell Opseth risikerer riksrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fastlandsforbindelsen til Magerøya sprakk med 364 millioner kroner, og prosjektet ville neppe blitt vedtatt dersom Stortinget hadde vist hvor dyrt det ble. Det er Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite som har bestemt seg for å innlede granskning av veiprosjektet som ble åpnet av kong Harald i juni i fjor.

Granskningen kommer på bakgrunn av riksrevisjonens kritikk av Fatima-utbyggingen, sier saksordfører Odd Holten til Radio Nordkapp.

Opseth må møte

Under den åpne høringen i Stortinget 8. mai, må vegsjefen i Finnmark, vegdirektøren og tidligere samferdselsminister Kjell Opseth møte.

Odd Holten sier han er i tvil om fastlandsforbindelsen ville blitt bygd hvis man hadde

visst at prosjektet ville koste hele 1,1 milliarder kroner.

Ønsker riksrett-etterforsking

Fremskrittspartiet mener Kjell Opseth må svare for hele summen, og har tidligere krevd at det settes i gang etterforskning med tanke på å å tiltale ham for brudd på ansvarlighetsloven. Denne loven åpner for riksrett mot statsråder som mangelfull eller feilaktig informasjon til Stortinget.