OKTOBERBARNA

Stortinget har vedtatt å gi «oktoberbarna» en ny sjanse: - I dag går du på en smell, Sylvi. Og du har styrt dit selv

Til store protester fra Sylvi Listhaug.

Oslo 20170830
Sylvi Listhaug på Manglerud etter ikke å ha stilt i Dagbladets valgbod tidligere på dagen
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Oslo 20170830 Sylvi Listhaug på Manglerud etter ikke å ha stilt i Dagbladets valgbod tidligere på dagen Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morges ble det klart at Senterpartiet støtter Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt.

Forslaget får dermed flertall og ble vedtatt av Stortinget like etter klokka 13 i dag.

Det var ikke uten protester: Representanter fra Høyre og Frp tok talerstolen for å advare mot det de frykter er «farlige signaler» om at Norge nå myker opp sin asylpolitikk.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug var mest kritisk:

- Det vi ser i dag er at Ap nå går i SVs retning i asylpolitikken. På vegne av landet er jeg bekymret, sier Listhaug fra talerstolen.

Aps forslag handler om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. Partiet foreslår å innføre sårbarhetskriterier og vente med retur til sakene er tatt opp til ny vurdering.

Giske advarte Sylvi

Situasjonen til de såkalte oktoberbarna, afghanske ungdommer som fikk midlertidig opphold i Norge fordi de var barn, har aktualisert spørsmålet om norsk returpraksis til Afghanistan. Spørsmålet er om det er trygt å sende ungdommene hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer