Stortinget irritert over AF

Akademikernes Fellesorganissjon (AF) møter liten forståelse i Stortinget når de motsetter seg å gå tilbake til arbeid før loven om tvungen lønnsnemnd er sanksjonert av Kongen i statsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag sluttet hele kommunalkomiteen, bortsett fra Sosialistisk Venstreparti, seg til regjeringens forslag om tvungen lønnsnemnd for helsepersonellet i AF-kommune. Dermed vil Odelstinget vedta loven i morgen. Lagtinget vil stadfeste vedtaket mandag, og den vil trolig bli sanksjonert av Kongen i et ekstraordinært statsråd samme dag.

- Hvis ikke AF går tilbake før Odelstinget vedtar loven i morgen, vil det bli kritisert av flere partier i debatten. Det er en uskreven regel som ytterst sjelden blir brutt at man går tilbake til arbeid når regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd. Hvis det ikke skjer også denne gang, vil regjeringen etter alt å dømme vurdere å lage en bestemmelse som pålegger partene fredsplikt i tiden mellom regjeringens forslag til vedtak og vedtaket i Odelstinget, sier Morten Lund (Sp).

Før kommunalkomiteen fattet sitt vedtak utarbeidet Stortingets administrasjon et notat til Presidentskapet der konklusjonen er at statsrådsvedtaket er gyldig.

(NTB)