ER PÅ FERIE: Mens NAV-debatten raser i Norge er arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen på ferie. Nå krever kontrollkomitéen bedre svar fra regjeringen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ER PÅ FERIE: Mens NAV-debatten raser i Norge er arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen på ferie. Nå krever kontrollkomitéen bedre svar fra regjeringen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Stortinget krever NAV-svar

Regjeringen kommer med redegjørelse i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrollkomiteen i Stortinget ber arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) redegjøre for situasjonen ved Nav-kontorene.

Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti står bak et brev som ble sendt til statsråden tirsdag, men det er sendt i komitéens navn.

Brevet inneholder imidlertid ikke noe krav om at statsråden skal komme til Stortinget straks for å redegjøre for hvorfor mange arbeidsledige ikke får de dagpengene de har krav på når de skal, eller at trygden ikke blir utbetalt til riktig tid.

I brevet viser komitéen til situasjonen ved Nav-kontorene. Statsråden blir bedt om å gi en orientering om de nødvendige tiltakene som vil bli iverksatt for å sikre akseptabel drift ved Nav-kontorene.

Regjeringspartiene mener at henvendelsen er overflødig fordi statsministeren har varslet at regjeringen vil komme med en melding i mars om situasjonen ved Nav-kontorene.

Andersen valgte imidlertid tirsdag å svare på brevet i form av en pressemelding.

- Jeg vil gi en orientering slik Stortinget ønsker, sier han.

Andersen legger til at regjeringen tidligere har gitt beskjed til Stortinget om at det vil komme en egen sak om Nav i mars.

- Her vil vi gi en bred gjennomgang av situasjonen i etaten og komme med eventuelle nye tiltak, sier Andersen.

Når det gjelder utbetaling av dagpenger, ble det kort redegjort for situasjonen under stortingsbehandlingen av tiltakspakken fredag, fremholder statsråden.

(NTB)