Norsk barnevern og menneskerettighetene

Stortinget krever omfattende barnevernsgrep

Et enstemmig Storting vedtok i dag at Regjeringen må nedsette et ekspertutvalg med mål om å bedre rettssikkerheten i alle ledd av barnevernet.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 39 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Forslaget vårt om å styrke rettssikkerheten i barnevernet fikk i dag enstemmig tilslutning. Nå skal det nedsettes et ekspertutvalg som skal se på rettssikkerheten i barnevernet, sier Arbeiderpartiets Kari Henriksen i Stortingets familie- og kulturkomité til Dagbladet.

Etter en lang sommerferie, er det nå det reineste høstslippet på Stortinget.

Barnevernsforslaget, som et samlet Storting stilte seg bak, var det 34. av i alt 89 forslag om ymse temaer som stortingspolitikerne i dag stemte over.

- Milepæl

Stadig flere fellende barnevernsdommer mot Norge i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) og flere slaktrapporter om norsk barnevern den siste tida har trolig spilt inn når Stortinget nå enstemmig mener noe bør gjøres for å bedre rettssikkerheten i barnevernet.

For det er ikke lenge siden sist Arbeiderpartiet reiste forslag om styrking av rettssikkerheten i barnevernet. Da ble det nedstemt.

- Dette er en viktig milepæl, og en start på et helt nødvendig arbeid for at barn og unge i barnevernet skal få større trygghet for at ting gjøres riktig, sier Henriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer