Stortinget orientert om «norske terrorister»

I et hemmelige Stortingsmøte ble norske topp-politikere orientert om potensielle navngitte islamistiske terrorister i Norge.

FRYKTER TERROR:  Norske myndigheter frykter at norske statsborgere som kriger sammen med al-Qaida i Syria skal komme hjem og utføre terrorattentater i Norge. Den utvidede utenriks- og forsvarskomité på Stortinget er nå orientert om navnene på mulige islamske norske terrorister. Dette bildet er at tatt av opprørere som snikskytter i den syiske byene Aleppo sist fredag. Foto: Javier Manzano /  AFP PHOTO
FRYKTER TERROR: Norske myndigheter frykter at norske statsborgere som kriger sammen med al-Qaida i Syria skal komme hjem og utføre terrorattentater i Norge. Den utvidede utenriks- og forsvarskomité på Stortinget er nå orientert om navnene på mulige islamske norske terrorister. Dette bildet er at tatt av opprørere som snikskytter i den syiske byene Aleppo sist fredag. Foto: Javier Manzano / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justisminister Grete Faremo og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen orienterte på et hemmelig møte i Stortinget den 1. oktober om den økende terrorfaren i Norge. Flere potensielle islamistiske terrorister ble navngitt.

Kilder som var til stede da Den utvidede utenriks- og forsvarskomité ble orientert om terrorfare i Norge, bekrefter overfor Dagbladet at frykten for et terrorangrep fra ekstreme islamister aldri har vært større i Norge enn den er i dag.

Dagbladet får opplyst at ministerne hadde med seg ledelsen i både PST og forsvarets E-tjeneste under den hemmelige orienteringen. Også Nasjonal Sikkerhetsmyndighet skal ha vært til stede da Faremo og Strøm-Erichsen i detalj orienterte om terrorfaren.

Hemmelig orientering Samtlige deltakere på orienteringsmøtet måtte legge fra seg mobiltelefonen og annet elektronisk utstyr, før de fikk være med på det hemmelige møtet.

Overraskelsen skal ha stor da ministerne fortalte om flere navngitte personer som de hemmelige tjenestene mener er potensielle terrorister.

Dagbladet er kjent med flere av navnene Stortings-representantene fikk opplysninger om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer