Stortinget sa nei til BingoLotto

Oslo (NTB-Dagbladet: på nettet)Hallvard Flatland får ikke lov å gi nordmenn BingoLotto. Stortinget forkastet i dag et forslag fra Høyre om innføring av spillet, som er Sveriges største TV-suksess. Forslaget fikk bare støtte fra Fremskrittspartiet. Stortinget vedtok at forslaget skulle sendes over til regjeringen til utredning og uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Direktør Jimmy Joccumsen i BingoLotto håpet at Hallvard Flatland skulle ønske seerne velkommen til Bingolotto på TV 2 før jul. men slik ble det ikke. Nå sitter han igjen med seks ansatte på Sagene i Oslo - uten et lovlig TV-spill.

Dermed må Norges Musikkorps Forbund, Norges Speiderforbund, Norges Bygdeungdomslag, Norske 4H, Norges Pensjonistforbund og Idrettens BingoLotto Forening se langt etter en ny inntektskilde i denne omgang.

Taper

Skuffelsen over Stortingets vedtak er stor i organisasjonene. De hevder at Stortingets nei ikke er en realpolitisk vurdering, men et rent ekko av Norsk Tippings uttalelser som saken.

  - Kulturorganisasjonene er i igjen den tapende part, mens de statlige lotteriene har fått fullt gjennomslag for å opprettholde sin dominerende rolle, mener organisasjonene.

  Halvard Flatland føler seg provosert av politikerne og mener at saken vitner om handlingslammelse og beslutningsvegring.

- Dette er tragisk for idrettsorganisasjonene. De har fått seg en midt på trynet, sier Flatland til Dagbladet: på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer