Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortinget sa nei til BingoLotto

Oslo (NTB-Dagbladet: på nettet)Hallvard Flatland får ikke lov å gi nordmenn BingoLotto. Stortinget forkastet i dag et forslag fra Høyre om innføring av spillet, som er Sveriges største TV-suksess. Forslaget fikk bare støtte fra Fremskrittspartiet. Stortinget vedtok at forslaget skulle sendes over til regjeringen til utredning og uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Jimmy Joccumsen i BingoLotto håpet at Hallvard Flatland skulle ønske seerne velkommen til Bingolotto på TV 2 før jul. men slik ble det ikke. Nå sitter han igjen med seks ansatte på Sagene i Oslo - uten et lovlig TV-spill.

Dermed må Norges Musikkorps Forbund, Norges Speiderforbund, Norges Bygdeungdomslag, Norske 4H, Norges Pensjonistforbund og Idrettens BingoLotto Forening se langt etter en ny inntektskilde i denne omgang.

Taper

Skuffelsen over Stortingets vedtak er stor i organisasjonene. De hevder at Stortingets nei ikke er en realpolitisk vurdering, men et rent ekko av Norsk Tippings uttalelser som saken.

  - Kulturorganisasjonene er i igjen den tapende part, mens de statlige lotteriene har fått fullt gjennomslag for å opprettholde sin dominerende rolle, mener organisasjonene.

  Halvard Flatland føler seg provosert av politikerne og mener at saken vitner om handlingslammelse og beslutningsvegring.

- Dette er tragisk for idrettsorganisasjonene. De har fått seg en midt på trynet, sier Flatland til Dagbladet: på nettet.

Han mener likevel at dette ikke er spikeren i kista for BingoLotto.

- Saken er nå oversendt til regjeringen. I praksis er dette en utsettelse. Ingen har gitt seg ennå, sier han.

Både Høyre og organisasjonene hadde håpet på et annet utfall etter uttalelser fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet om støtte til de frivillige organisasjonene i valgkampen og regjeringserklæringen fra Voksenåsen. I debatten i dag var det derfor disse partiene som ble skyteskive fra Høyre og Frp.

200 millioner

Organisasjonene hadde regnet med å selge inntil 600 000 lodd i uka, eller ett lodd per tredje medlem. De hadde håpet på å skaffe seg rundt 200 millioner kroner i årlige inntekter. Bingolotteriet skulle ifølge planene ha foregått i samarbeid med TV 2.

  Stortingsflertallet viste i sin argumentasjon blant annet til at det var usikkert hva konsekvensene vil bli for de organisasjonene som ikke er med på det nye spillet. Det var frykt for at disse lett kunne få større problemer med å skaffe seg egne inntekter fordi deres lotterier blir uinteressante.

  Mindretallet avviste dette ved å vise til erfaringene fra Sverige der bingo-lotto ikke har ført til påviselige skadevirkninger verken for private organisasjoner eller statlige spill.

<B>BALLONGEN SPRAKK: Hallvard Flatland kan se langt etter programleder-jobben i BingoLotto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!