Stortinget sier nei til å flagge for Pride

Miljøpartiet De Grønne vil at Stortinget heiser regnbueflagget i anledning Pride, men presidentskapet sier nei.

INGEN FLAGG: Det blir ikke flagget for Pride fra stortingsbygningen. Det har presidentskapet bestemt.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
INGEN FLAGG: Det blir ikke flagget for Pride fra stortingsbygningen. Det har presidentskapet bestemt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begrunnelsen for avslaget viser stortingspresident Tone W. Trøen (H) til Stortingets flaggreglement som ble vedtatt så sent som 9. mai i år.

- Presidentskapet har ved behandlingen av flaggreglementet våren 2019 etter en grundig vurdering konkludert at man ikke ønsker å åpne for flagging ved politiske markeringsdager og arrangementer, sier hun i en uttalelse til Dagbladet.

- Det flagges med statsflagget på taket av stortingsbygningen hver dag. I tillegg flagges det ved enkelte ekstraordinære anledninger som Stortingets høytidelige åpning, internasjonale besøk og Samefolkets dag, sier Trøen.

- Måtte trekke pusten

Det var Miljøpartiet De Grønne som ba om at regnbueflagget skulle heises i forbindelse med Pride-festivalen i Oslo 22. juni, og presidentskapet tok stilling til anmodningen under sitt møte torsdag.

- Jeg måtte trekke pusten dypt da jeg så det, sier MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsperson Une Aina Bastholm til Dagbladet.

- Stortinget svarer som om det er politisk kontroversielt å markere støtten til Pride-paraden og feire mangfold og likestilling i Norge. Det burde være en selvfølge for Stortinget å flagge, og det er et sterkere signal å ikke gjøre det, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer