Stortinget sier nei til å flagge for Pride

Miljøpartiet De Grønne vil at Stortinget heiser regnbueflagget i anledning Pride, men presidentskapet sier nei.

INGEN FLAGG: Det blir ikke flagget for Pride fra stortingsbygningen. Det har presidentskapet bestemt.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
INGEN FLAGG: Det blir ikke flagget for Pride fra stortingsbygningen. Det har presidentskapet bestemt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begrunnelsen for avslaget viser stortingspresident Tone W. Trøen (H) til Stortingets flaggreglement som ble vedtatt så sent som 9. mai i år.

- Presidentskapet har ved behandlingen av flaggreglementet våren 2019 etter en grundig vurdering konkludert at man ikke ønsker å åpne for flagging ved politiske markeringsdager og arrangementer, sier hun i en uttalelse til Dagbladet.

- Det flagges med statsflagget på taket av stortingsbygningen hver dag. I tillegg flagges det ved enkelte ekstraordinære anledninger som Stortingets høytidelige åpning, internasjonale besøk og Samefolkets dag, sier Trøen.

- Måtte trekke pusten

Det var Miljøpartiet De Grønne som ba om at regnbueflagget skulle heises i forbindelse med Pride-festivalen i Oslo 22. juni, og presidentskapet tok stilling til anmodningen under sitt møte torsdag.

- Jeg måtte trekke pusten dypt da jeg så det, sier MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsperson Une Aina Bastholm til Dagbladet.

- Stortinget svarer som om det er politisk kontroversielt å markere støtten til Pride-paraden og feire mangfold og likestilling i Norge. Det burde være en selvfølge for Stortinget å flagge, og det er et sterkere signal å ikke gjøre det, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.