Stortinget sier nei til generell bevæpning

Dagens praksis opprettholdes.

SIER NEI: Stortinget sier nei, og vil at dagens praksis opprettholdes. Det betyr at politiet ikke vil være så godt rusta som på dette bildet, tatt under terrortrusselen mot Norge i fjor sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SIER NEI: Stortinget sier nei, og vil at dagens praksis opprettholdes. Det betyr at politiet ikke vil være så godt rusta som på dette bildet, tatt under terrortrusselen mot Norge i fjor sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortinget sier tirsdag nei til generell bevæpning av politiet. 

Saken er kommet opp i Stortinget denne våren gjennom et representantforslag der Venstre ber om en klargjøring om at generell bevæpning i politiet ikke skal finne sted. Saken behandles tirsdag i plenum.

Justiskomiteen la fram sin innstilling i saken 14. april. Ingen av partiene går der inn for generell bevæpning av politiet.

Fremskrittspartiet bemerker at partiet ønsker å gi politiet «lettere tilgang til våpen». Likevel går partiet inn for at dagens praksis med et ubevæpnet politi opprettholdes inntil videre.

Midlertidig bevæpning Spørsmålet om politibevæpning har fått fornyet aktualitet gjennom den midlertidige bevæpningen som ble innført i fjor høst.

Bakgrunnen for den midlertidige bevæpningen er at Politiets sikkerhetstjeneste mener det er økt fare for terrorangrep rettet mot uniformert personell. Bevæpningen ble innført i slutten av november og er siden blitt forlenget flere ganger.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har forsikret om at den midlertidige bevæpningen ikke skal bli noen snikinnføring av generell bevæpning. Men han kan ikke si når den midlertidige ordningen avsluttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer