Stortinget sier nei til «google-skatt»

Miljøpartiet De Grønne får ikke gjennomslag for forslaget om å utrede en norsk skatt for selskaper med digitale inntektsmodeller, den såkalte «google-skatten».

NEI TIL GOOGLE-SKATT: MDG fikk ikke gjennomslag for en egen «Google-skatt». Foto: NTB Scanpix
NEI TIL GOOGLE-SKATT: MDG fikk ikke gjennomslag for en egen «Google-skatt». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Vi skulle gjerne sett at de andre partiene gikk lenger, men er fornøyde med at vi nå får regjeringen til å skru innsatsen betydelig opp med å vurdere midlertidige skatteløsninger nasjonalt, sier MDGs stortingsrepresentant Per Espen Stoknes til NTB.

Finanskomiteens innstilling til saken ble avgitt tirsdag.

Der framgår det at Rødt støtter representantforslaget fra MDG om å utrede en særnorsk google-skatt, mens de øvrige partiene samler seg om en mer moderat bestilling til regjeringen om å forsterke arbeidet med å skattlegge multinasjonale selskaper med liten fysisk tilstedeværelse, i samarbeid med OECD og G20.

Konkret ber stortingsflertallet om at regjeringen senest innen høsten 2019 legger fram en vurdering av hvordan Norge skal følge opp arbeidet som er gjort internasjonalt.

Regjeringen skal også vurdere konsekvensene av å innføre en omsetningsavgift som tilsvarer den som er foreslått av EU-kommisjonen.

– Problemet er at når Facebook og Google stikker av med pengene til Irland, undergraver det hele velferdsstaten. Det betyr mindre penger til sykehus og barnehager, og rammer også norske IKT-gründere, som må skatte normalt, sier Stoknes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer