Stortinget stemte for Acer

Etter nesten fem timer lang debatt stemte Stortinget torsdag kveld for at Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

Terje Søviknes i uformelt møte med Bjørnar Moxnes og Trygve Slagsvold Vedum i stortingssalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Terje Søviknes i uformelt møte med Bjørnar Moxnes og Trygve Slagsvold Vedum i stortingssalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Som varslet fikk regjeringspartiene støtte fra Arbeiderpartiet og MDG og sikret dermed flertall for forslaget.

Under debatten ga opposisjonen flere ganger utrykk for at tilslutning vil innebære at Norge avgir suverenitet til EU. Energiminister Terje Søviknes (Frp) kalte det skremselspropaganda, og rettet en særskilt kritikk mot Senterpartiet:

- Det er nettopp å nøre opp under frykt som Sp gjør, sa Søviknes, og henviste til uttalelser om at Norge gir fra seg kraftressurser, styringen av ressursene eller at strømprisene vil øke.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum på kritiserer på sin side vedtaket som ble gjort i Stortinget i dag.

- Forunderlig

- Jeg synes det er forunderlig at Ap hviler seg på FrP og Søviknes og ikke lytter til fylkeslagene, AUF eller en samlet fagbevegelse. Fagbevegelsen ville utsette voteringen for å få bedre oversikt over konsekvensene, sier Vedum til Dagbladet etter at Stortinget ga sitt Acer-ja i dag.

24 mot 78 stemmer avviste et forslag om å utsette saken da Acer-debatten startet i Stortinget like før klokken 14 torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer