Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortinget stemte nei, vil ikke forby pelsdyrnæringa

Venstre fikk ikke flertall i Stortinget.

SKAL IKKE FORBYS:  Venstres forslag om å forby pelsdyroppdrett ble i dag stengt ned i stortinget. Bildet er av en gullrev. Foto: 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SKAL IKKE FORBYS: Venstres forslag om å forby pelsdyroppdrett ble i dag stengt ned i stortinget. Bildet er av en gullrev. Foto: Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre fikk i Stortinget tirsdag ikke flertall for forslaget om å forby pelsdyroppdrett fra 2017. Et forslag om å framskynde stortingsmeldingen om pelsdyr falt også.

KrF og Senterpartiet stemte sammen med regjeringspartiene i begge tilfeller.

Venstres forslag om et forbud fra 2017 etterfulgt av en femårig avviklings- omstillingsperiode, fikk støtte fra SV og Miljøpartiet De Grønne.

Arbeiderpartiet stemte ikke for Venstres forslag fordi partiet ønsker å se an kompensasjonsordningen først, men fremmet i stedet et eget forslag. Det tok til orde for å framskynde den planlagte pelsdyrmeldingen fra høsten 2016 til våren 2016. SV, Venstre og MDG stemte subsidiært for dette, men flertall fikk det altså ikke.

- Regjeringen går altfor sakte fram. Av hensyn til så vel dyra som næringen trenger vi en mye raskere avgjørelse enn det regjeringen går inn for, sier Aps landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget til NTB.

Stortingsmeldingen det siktes til, skal blant annet utrede konsekvensene av en avvikling av pelsdyrnæringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media