80 KRONER: Stortinget vedtok mandag å innføre flyseteavgift på 80 kroner pluss moms fra neste år. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
80 KRONER: Stortinget vedtok mandag å innføre flyseteavgift på 80 kroner pluss moms fra neste år. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer

Stortinget vedtok flyseteavgiften

- Det kom som lyn fra klar himmel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortinget har vedtatt å innføre flyseteavgift fra neste år. Det kan bety kroken på døra for Moss Lufthavn Rygge, mener flyplassjefen.

Avgiften, som er på 80 kroner pluss moms, totalt 88 kroner, var en del av budsjettavtalen som samarbeidspartiene presenterte forrige måned. Mandag ble den vedtatt av Stortinget, ifølge VG.

Ifølge administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge kan avgiften føre til at flyplassen nedlegges, og at over tusen arbeidsplasser går tapt.

- For tre uker siden hadde vi ikke hørt om dette en gang. Det kom som lyn fra klar himmel. Hvis denne flyseteavgiften innføres, vil vi bli feid av banen. Vi vil ikke være konkurransedyktige om flykapasiteten til Ryanair. De flytter flyene så raskt som mulig, og vi ser ingen annen mulighet enn å legge ned flyplassen, sier han til avisa.

Ifølge NRK er de ansatte på flyplassen orientert om konsekvensene av vedtaket.

Avgiften blir etter planen innført 1. april.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer